Janar në Bullgari – moti dhe temperatura.

Janar në Bullgari – moti dhe temperatura.

Edhe pse janari në Bullgari mund të jetë i ftohtë dhe i ftohtë, ashtu si në Poloni, ai është një vend ideal për të kaluar pushimet dimërore. Dashamirët e të gjitha sporteve dimërore do të jenë veçanërisht të kënaqur, pasi ka shumë pista skish të përgatitura mirë në Bullgari, si për njerëzit e avancuar ashtu edhe për fillestarët. Përveç kësaj, objekte turistike të klasit shumë të lartë në formën e hoteleve, restoranteve dhe diskove.

Moti dhe temperatura.

Bullgaria, ashtu si Polonia, është nën ndikimin e një klime të moderuar, e cila i bën dimrat atje të ftohtë dhe me erë. Temperaturat e ajrit në janar janë rreth -5 °C gjatë ditës dhe -10 °C gjatë natës. Natyrisht, sa më e lartë në male, aq më e ulët dhe më e ndryshueshme është temperatura. Bullgaria bie më së shumti borë në janar, duke e bërë atë një parajsë të vërtetë të sporteve dimërore.

Sportet dimërore në Bullgari.

Siç e përmendëm më lart, ka shumë pista skish me cilësi të mirë në Bullgari që janë të përshtatshme si për skiatorë fillestarë ashtu edhe për skiatorë të avancuar. Një nga destinacionet më të mëdha turistike dimërore është Bansko, i vendosur në malet Pirin në Bullgarinë jugperëndimore. Rrugë profesionale për skiatorë, snowboarders, të rinj dhe të vjetër. Përveç kësaj, marrja me qira e pajisjeve, shkollat ​​e skive, rrugët ndër-vend dhe ndër-vend që tërheqin turistë nga pothuajse e gjithë bota.
Ajo që është gjithashtu shumë e rëndësishme, veçanërisht për familjet me fëmijë, ka një kopsht fëmijësh në qytet, ku, nën kujdesin e animatorëve dhe tutorëve profesionistë, mund t’i lini fëmijët kur shkojmë në rrugë më të vështira që nuk janë të përshtatshme për më të vegjlit. .