ja vlen te shkosh atje me pushime?

ja vlen te shkosh atje me pushime?
Burimi: Pixabay

Seychelles është një vend ishull i vendosur në një rajon shumë piktoresk në Oqeanin Indian. Në fakt është një arkipelag i tërë ishujsh që janë rreth 1600 km larg nga bregu afrikan. Disa nga ishujt janë graniti dhe krijojnë një peizazh të pazakontë, majat e shkëmbinjve që dalin mbi tokë, të mbuluara me bimësi ekzotike, janë vërtet të jashtëzakonshme. Ishujt e mbetur, nga ana tjetër, janë koralë dhe karakterizohen nga një terren pothuajse plotësisht i sheshtë, i cili gjithashtu është i mbuluar me bimësi të harlisur me shumë varietete bimore ekzotike dhe unike.

Pse Seychelles?

Seychelles është një rajon shumë ekzotik me kushte të mahnitshme natyrore. Substrati dhe topografia specifike bëjnë të mundur gjetjen e bimëve që nuk gjenden askund tjetër në botë. Shumica e ishujve koralorë janë të pabanuar, kështu që flora dhe fauna janë të pandotura atje, shpesh krahasuar me një parajsë mitike. Jeta turistike përqendrohet rreth kryeqytetit në ishuj graniti, ku peizazhet janë gjithashtu aq madhështore sa është e vështirë edhe t’i përshkruajmë ato. Plazhet më të mrekullueshme në botë janë në Seychelles. Kilometra rërë e imët dhe ujë shumë i pastër dhe i kaltër e bëjnë atë një vend unik. Shkembinjte graniti te shperndare pergjate plazheve i shtojne ekzotizem dhe ereza te gjithe peizazhit. Për këtë bimë, kafshë dhe zogj ekzotike. Pikërisht në Seychelles jetojnë breshkat gjigante, të cilat nuk do t’i takojmë askund tjetër.

A ia vlen?

Sigurisht, ia vlen të shkosh me pushime në Seychelles. Me siguri do të jetë udhëtimi i jetës sonë. Është e pamundur të harrosh këto peizazhe të jashtëzakonshme dhe mjedise të mrekullueshme. Edhe objektet turistike janë në nivel shumë të lartë dhe kjo për shkak të kolonizatorëve që ndërtuan hotelet e para aty. Sot, Seychelles është një vend shumë ekskluziv që shpesh pret shumë personalitete të famshme.

Video interesante rreth Seychelles nga YouTube.

Imagjinoni një ishull të vogël me bimësi të harlisur të paprekur prej shekujsh, një plazh të bardhë me gurë të bukur graniti që janë unikë dhe unik, që dalin nga oqeani bruz. Është një pjesë e vogël e parajsës, një nga të paktat që ka mbijetuar është Constance Lemuria Resort në Praslin. Ka vërtet pak vende në botë aq reale sa Seychelles, ku, për shembull, në një plazh me rërë të bardhë, si Anse Kerlan, breshkat jetojnë dhe riprodhohen në mënyrë paqësore.