Dhjetor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Dhjetor në Bullgari – moti dhe temperatura.

Dhjetori në Bullgari me siguri do të na presë me reshje shiu dhe erëra të forta. Shumicën e kohës, lart në male, tashmë bie borë dhe disa rrugë janë të hapura. Pra, megjithë motin jo shumë të këndshëm, ia vlen të shkoni në Bullgari dhe të provoni sportet dimërore, dhe duhet të dini se në disa resorte turistike bullgare organizohen gara profesionale të skive dhe snowboard. Linjat janë të përgatitura shumë mirë dhe të gjitha ambientet e hotelit janë të cilësisë së lartë.

Moti dhe temperatura.

Dhjetori është koha e reshjeve të para të borës, veçanërisht në zonat malore. Temperaturat e ajrit variojnë nga 0-10 ‘C gjatë ditës. Netët janë pak më të ftohta dhe arrijnë në rreth 0 ‘C, megjithëse në dhjetor ngricat e para janë të mundshme. Në zonat malore është disa gradë më e ftohtë dhe shpesh fryn erëra të forta. Temperatura e ujit është vërtet e ulët, rreth 10’C.

Çfarë mund të bëni në dhjetor?

Në dhjetor, kur moti është i mirë, fillon periudha e çmendurisë së bardhë. Vendpushimet turistike tejkalojnë njëri-tjetrin në ofertat e tyre dhe u ofrojnë turistëve shumë atraksione. Bëhet fjalë për resorte në rajonet malore, pasi ato në bregdet shpesh mbyllen në dimër. Vendpushimi më i madh është Bansko, i cili ka shumë pista skish profesionale dhe rrugë speciale për snowboarders. Pra, le të ndalemi atje dhe të shkojmë për ski. Kur jemi të lodhur nga çmenduria e dimrit, sigurohuni që të qëndroni në një hotel të vogël komod dhe të provoni specialitete lokale.