Cili është moti dhe temperatura në Francë në shkurt?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në shkurt në rajone të ndryshme të Francës. Informacion rreth motit në Francë. Temperaturat e shkurtit në Francë.

Temperatura mesatare në Francë në shkurt:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 2 9 5.2 35 48 41.4
Le Havre (Veri i Francës) 4 8 6 39 47 42.8
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 4 10 7.4 40 51 45.3
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 0 7 3.6 32 45 38.6
Lyon (Franca Lindore) 1 9 5.2 35 48 41.4
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 4 12 7.8 38 54 46
Marsejë (Deti Mesdhe) 4 13 8.2 39 55 46.8
Nice (Deti Mesdhe) 6 14 9.8 43 56 49.6
Ajaccio (Korsikë) 4 14 9.2 40 58 48.7
Chamonix (Alpet Franceze) -6 6 -0.2 21 42 31.6
Briançon (Alpet Franceze) -4 7 1.2 24 44 34.1
Temperaturat mesatare në Francë në shkurt – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në shkurt:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 40 1.6 9
Le Havre (Veri i Francës) 50 2 10
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 55 2.2 9
Lyon (Franca Lindore) 45 1.8 8
Marsejë (Deti Mesdhe) tridhjetë 1.2 5
Nice (Deti Mesdhe) 45 1.8 5
Chamonix (Alpet Franceze) 85 3.3 8
Mesatarja e reshjeve në Francë në shkurt – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në shkurt:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 3 80
Le Havre (Veri i Francës) 3 90
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 4 115
Lyon (Franca Lindore) 3.5 100
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 4 115
Marsejë (Deti Mesdhe) 6 175
Nice (Deti Mesdhe) 6 170
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në shkurt – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në bregdetin francez në shkurt:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 8 47
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 11 52
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 12 53
Marsejë (Deti Mesdhe) 13 55
Nice (Deti Mesdhe) 13 56
Ajaccio (Korsikë) 14 56
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në shkurt – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në shkurt:

Franca ndodhet në dy zona klimatike – subtropikët mesdhetarë dhe të butë. Në këtë të fundit, në varësi të largësisë nga deti, dallohet zona e ndikimit të klimës detare dhe kontinentale. Përveç kësaj, juglindja dhe lindja e vendit pushtohen nga Alpet, të cilat arrijnë mbi 4000 metra mbi nivelin e detit, ku klima ndryshon ndjeshëm, duke marrë tipare malore të larta. Madhësia e Francës dhe vendndodhja e saj nënkuptojnë se moti në zonën e saj është shumë i larmishëm, dhe ndërsa, për shembull, malet janë me ngrica dhe ka një mbulesë të madhe dëbore, temperaturat e pranverës ruhen në Rivierën Franceze.

Cili është moti dhe temperatura në Francë në shkurt?

Moti në shkurt në Francë

Në shkurt, moti në Francë ndryshon shumë. Ndërsa adhuruesit e sporteve dimërore shijojnë skijimin në stacionet e skive alpine, portokallet dhe lulet lulëzojnë në bregdetin e Mesdheut. Kjo tregon se sa të mëdha janë ndryshimet e temperaturës atje. Në thelb, Franca veriore dhe perëndimore është padyshim e lagësht në shkurt, por relativisht e ngrohtë. Reshjet e borës nuk ndodhin shumë shpesh, dhe nëse ndodh, ato janë të vogla dhe mbulesa e borës nuk zgjat shumë. Megjithatë, ka shumë shi dhe ditët janë zakonisht me vranësira. Nga ana tjetër, jugu i Francës gëzon mot shumë të butë dhe të ngrohtë në shkurt. Reshjet këtu nuk janë shumë të shpeshta dhe praktikisht bëhet fjalë vetëm për shi. Duke hyrë në Alpet Franceze, ne lëvizim, nga ana tjetër, në një botë tjetër. Këtu kemi të bëjmë me reshje bore, të cilat shpeshherë janë mjaft të bollshme dhe me temperatura shumë më të ulëta.

Temperaturat Francë – Shkurt

Temperaturat në shkurt në Francë ndryshojnë shumë. Në Riviera, temperatura rrallë bie nën 10 gradë Celsius, dhe zakonisht lëviz rreth 15 gradë. Nga ana tjetër, bregdeti verior dhe qendra e vendit janë më të freskëta me rreth 5-10 gradë. Këtu ruhen temperaturat 5-7 gradë Celsius. Veçanërisht në Francën qendrore, ngricat mund të ndodhin gjithashtu në këtë kohë dhe të arrijnë në lindje të vendit. Nga ana tjetër, në Alpe, temperaturat negative në shkurt janë diçka krejtësisht normale dhe në vitet më të freskëta mund të arrijnë edhe rreth 10 gradë nën zero. Tabela tregon shpërndarjen e temperaturave mesatare në shkurt në rajone të veçanta të Francës.

Parisi Marsejë Le Havre Bordoaux Strasburgu Alpet franceze
5 8 4 7 6 2

Cilat rajone të Francës të vizitoni në shkurt?

Koha më e mirë për të bërë ski në Francë në shkurt janë Alpet. Pastaj ka kushte të shkëlqyera për ski dhe shpatet janë të përgatitura mirë. Përveç kësaj, moti me diell dhe ekspozimi jugor i një pjese të madhe të shpateve do të thotë që përveç kujtimeve të shtigjeve, mund të sjellësh edhe një nxirje të mrekullueshme.