Cili është moti dhe temperatura në Francë në prill?

Temperatura mesatare, reshjet, orët me diell dhe temperatura e detit në prill në rajone të ndryshme të Francës. Kontrolloni motin në Francë në prill. Zbuloni se cilat janë temperaturat në prill në Francë.

Temperatura mesatare në Francë në prill:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 6 17 11.3 43 62 52.3
Le Havre (Veri i Francës) 8 13 10.4 46 56 50.7
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 8 16 12.2 47 61 54
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 6 17 11.4 42 63 52.4
Lyon (Franca Lindore) 7 17 12.3 45 63 54.1
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 8 18 13 46 64 55.4
Marsejë (Deti Mesdhe) 9 19 14.4 49 67 57.8
Nice (Deti Mesdhe) 11 17 14.1 51 63 57.4
Ajaccio (Korsikë) 8 18 13.4 47 65 56.2
Chamonix (Alpet Franceze) 1 14 7.4 34 57 45.4
Briançon (Alpet Franceze) 2 13 7.2 35 55 45
Temperaturat mesatare në Francë në prill – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në prill:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 9
Le Havre (Veri i Francës) 55 2.2 10
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 65 2.6 10
Lyon (Franca Lindore) 75 3 9
Marsejë (Deti Mesdhe) 55 2.2 6
Nice (Deti Mesdhe) 70 2.8 7
Chamonix (Alpet Franceze) 90 3.5 10
Mesatarja e reshjeve në Francë në prill – studim i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare të diellit në Francë në prill:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 5.5 165
Le Havre (Veri i Francës) 6 180
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 6.5 195
Lyon (Franca Lindore) 6.5 190
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 6 180
Marsejë (Deti Mesdhe) 8 245
Nice (Deti Mesdhe) 7.5 225
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në prill – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në prill:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 9 49
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 12 54
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 13 55
Marsejë (Deti Mesdhe) 14 57
Nice (Deti Mesdhe) 14 58
Ajaccio (Korsikë) 15 59
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në prill – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në prill:

Prilli në Francë është një ide e mirë për një festë të suksesshme dhe të gëzueshme. Pse? Sepse moti në Francë në prill këto janë kushte moti shumë miqësore për ne. Ato përfshijnë:

  • Temperatura e ajrit jo shumë e lartë: 16 gradë C – 9 gradë C.;
  • Mjaft e lartë temperatura e ujit: duke arritur 14 gradë C.;
  • Shumë diell: 8 orë me diell gjatë ditës.

Pse ia vlen të shkosh në Francë në prill?

Cili është moti dhe temperatura në Francë në prill?

prill në Francë ajo – ashtu si në Poloni – muaji i pranverës. Duhet theksuar se Pranvera franceze është koha më e mirë e vitit për të vizituar këtë vend. Ju mundeni, sepse atëherë mund të mbështeteni në mot vërtet të mirë, i cili është i favorshëm për qëndrimin tonë. Në një mot kaq të mirë, ne mundemi jo vetëm të pushoni në plazh, por për shembull, shkoni në pazar. Produktet më të lira dhe më cilësore mund të blihen në tregu. Njëri prej tyre është në qytet Marsejë – një nga më të njohurit në mesin e turistëve. Ju mund të blini në të, ndër të tjera:

  • Lule të freskëta – shiten të mërkurën dhe të shtunën në mëngjes;
  • Fruta dhe Perime të freskëta – Shiten të Premten;
  • Libra interesantë – shiten çdo të shtunë tjetër (burimi i informacionit: Udhërrëfyesi i udhëtarëve, pjesa 1 – Evropa përgjatë bregdetit. Botues: Pascal).

prill është muaji më i mirë për të vizituar Francën për shkak të klimës. Temperaturat janë të këndshme, por nuk ka asgjë për t’u shqetësuar. Temperatura e ajrit është shumë mbi 25 gradë, gjë që e bën atë një vend ideal për banjo dielli, veçanërisht përgjatë bregdetit. Megjithatë, edhe në male ajri është i ngrohtë dhe me diell, me mot të freskët vetëm në rajonet malore. Mont-Blanc, mali më i lartë në Francë, është gjithmonë i mbuluar me borë.