Cili është moti dhe temperatura në Francë në Mars?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në mars në rajone të ndryshme të Francës. Moti në Francë në mars, një listë e temperaturave mesatare në rajone të veçanta. Paris, Marseille, Cote d’Azur, Korsikë.

Temperatura mesatare në Francë në Mars:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 4 13 8.3 39 55 47
Le Havre (Veri i Francës) 6 10 8 42 51 46.5
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 6 13 10 44 56 49.9
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 3 12 7.4 37 54 45.2
Lyon (Franca Lindore) 4 14 9 40 57 48.3
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 6 16 10.7 43 60 51.3
Marsejë (Deti Mesdhe) 6 16 11.4 44 62 52.6
Nice (Deti Mesdhe) 8 15 11.9 47 60 53.3
Ajaccio (Korsikë) 6 16 11 43 61 51.7
Chamonix (Alpet Franceze) -2 10 3.9 28 51 39
Briançon (Alpet Franceze) -2 10 4.4 29 51 40
Temperaturat mesatare në Francë në mars – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në Mars:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 10
Le Havre (Veri i Francës) 55 2.2 11
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 55 2.2 10
Lyon (Franca Lindore) 50 2 8
Marsejë (Deti Mesdhe) tridhjetë 1.2 4
Nice (Deti Mesdhe) 40 1.6 5
Chamonix (Alpet Franceze) 85 3.3 10
Mesatarja e reshjeve në Francë në muajin mars – studim i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare të diellit në Francë në Mars:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 4 130
Le Havre (Veri i Francës) 4.5 135
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 5.5 165
Lyon (Franca Lindore) 5.5 170
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 5.5 170
Marsejë (Deti Mesdhe) 7.5 240
Nice (Deti Mesdhe) 7 215
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në mars – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në mars:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 8 47
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 11 52
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 12 54
Marsejë (Deti Mesdhe) 13 55
Nice (Deti Mesdhe) 14 56
Ajaccio (Korsikë) 14 57
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në mars – studim i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Shikoni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në mars:

Moti në Francë në Mars.

Njerëzit që duan të vizitojnë Francën me qetësi duhet të shkojnë atje jashtë sezonit. Sezoni veror, që nënkupton numrin më të madh të turistëve, fillon në qershor dhe përfundon në shtator, e ndonjëherë edhe në tetor. Megjithatë, ia vlen të gjesh mot mjaft të favorshëm, duke ofruar kushte të përshtatshme për të vizituar ndonjë gjë. Një zgjidhje interesante mund të jetë një udhëtim në Francë në mars. Për shkak të gjerësive më të ulëta, pranvera vjen shumë më herët në Francë sesa në Poloni, dhe në veçanti një atmosferë e këndshme mund të gjendet në pellgun e Mesdheut.

Moti në Francë në Mars – Paris.

Parisi, në pjesën veriore të vendit, ka temperatura më të ulëta se qytetet në jug të vendit. Në muajin mars, në këtë rajon regjistrohet një temperaturë mesatare rreth 8-10 ° C. Sigurisht, në një ditë pa re, temperatura e perceptuar është shumë më e lartë dhe termometrat e ekspozuar drejtpërdrejt në rrezet e diellit mund të tregojnë edhe më shumë se 20 ° C. Gjithashtu ia vlen të merrni me vete ujë shiu ose çadra pasi mund të ketë shi të lehtë gjatë ditës . Para nisjes mund të shihni edhe parashikimin e motit për ditët në vijim, sepse moti në Paris është i ngjashëm me atë të Polonisë.

Moti në Francë – Cote d’Azur, Marseille.

Pushimet në Francë në Detin Mesdhe janë një kënaqësi e madhe. Megjithatë, jo të gjithëve u intereson të pushojnë në plazh ose të jenë në resorte të mbushura me njerëz gjatë sezonit të festave. Prandaj, një opsion i mirë është të kaloni një pushim në bregdet në mars. Temperatura mesatare e këtij muaji është 14 ° C. Megjithatë, netët janë ende të freskëta, ndaj ia vlen të merrni më shumë rroba të ngrohta me vete.

Moti në Francë – Korsikë.

Marsi më i ngrohtë në Francë mund të kalohet në Korsikë. Është një ishull që ndodhet më në jug të kontinentit. Temperaturat maksimale që mbizotërojnë në atë kohë janë deri në 15 ° C. Dita është gjithashtu pothuajse 3 orë më e gjatë se në dhjetor ose janar. Temperatura e ujit në rajonin e Korsikës është rreth 13 ° C.