Cili është moti dhe temperatura në Francë në maj?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në maj në rajone të ndryshme të Francës. Moti dhe temperatura në muajin maj në veri dhe jug të vendit. Maji është muaji i përsosur për një udhëtim në Francë. Temperaturat janë shumë të këndshme, rreth 20-25 gradë.

Temperatura mesatare në Francë në maj:

Qyteti Minim (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 10 njëzet 14.9 49 69 58.9
Le Havre (Veri i Francës) 10 16 13.2 51 61 55.8
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 12 19 15.6 53 67 60.2
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 10 21 15.5 50 70 59.9
Lyon (Franca Lindore) 11 22 16.4 52 71 61.4
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 11 22 16.6 53 71 61.8
Marsejë (Deti Mesdhe) 13 24 18.4 56 74 65.1
Nice (Deti Mesdhe) 15 21 17.8 58 70 64
Ajaccio (Korsikë) 12 22 17 53 72 62.5
Chamonix (Alpet Franceze) 5 18 11.8 41 65 53.2
Briançon (Alpet Franceze) 5 18 11.6 42 64 52.9
Temperaturat mesatare në Francë në maj – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në maj:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 65 2.6 10
Le Havre (Veri i Francës) 60 2.4 10
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 55 2.2 9
Lyon (Franca Lindore) 90 3.5 11
Marsejë (Deti Mesdhe) 40 1.6 5
Nice (Deti Mesdhe) 45 1.8 5
Chamonix (Alpet Franceze) 120 4.7 14
Mesatarja e reshjeve në Francë në maj – studim i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në maj:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 6.5 195
Le Havre (Veri i Francës) 7 215
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 7.5 230
Lyon (Franca Lindore) 7 220
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 7 215
Marsejë (Deti Mesdhe) 9.5 295
Nice (Deti Mesdhe) 8.5 265
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në maj – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në maj:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 11 52
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 15 59
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 15 60
Marsejë (Deti Mesdhe) 16 61
Nice (Deti Mesdhe) 17 62
Ajaccio (Korsikë) 18 64
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në maj – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Shikoni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në maj:

Të gjithë e njohim këtë vend të bukur, plot me monumente historike, ndërtesa moderne, plazhe të bukura dhe male të mrekullueshme. Gjithçka në Francë është shumë e larmishme, nga arkitektura, ku moderniteti takohet me ndërtesa madhështore historike në çdo hap, përmes motit, i cili është mjaft i freskët në veri, dhe shumë më i butë në jug dhe në male, siç mund ta merrni me mend – shpesh i ngrirë. Megjithatë, të gjitha rajonet e Francës kanë një gjë të përbashkët: morinë e atraksioneve, cilin cep të vendit të zgjedhim për një udhëtim, definitivisht nuk do të mërzitemi. Nëse shkojmë në Alpe në dimër ose në bregdet në verë, sigurisht që do të jemi të kënaqur.

Franca në maj – çfarë të vizitoni në Francë në maj?

Cili është moti dhe temperatura në Francë në maj?

Maji është muaji i përsosur për një udhëtim në Francë. Temperaturat atje, si në Poloni, janë shumë të këndshme dhe arrijnë në rreth 20-25 gradë. Në veri do të jenë gjithmonë pak më të ulëta se në jug të vendit dhe për më tepër në veri priten erëra mjaft të forta në këtë kohë. Megjithatë, kjo nuk ju pengon aspak të eksploroni dhe shijoni sharmin e këtij vendi magjik. Vetëm kini parasysh se në maj dhe në muajt e tjerë të pranverës, shirat e dendur janë të shpeshta, por zakonisht me kohëzgjatje të shkurtër. Ndaj mjafton të merrni një mushama dhe një ombrellë për udhëtim, në mënyrë që të endeni pa problem rrugëve të qyteteve të bukura franceze. Siç e dimë, maji është muaji kur natyra merr jetë, pothuajse të gjitha lulet dhe shumë shkurre po lulëzojnë. Franca është një vend ku jo vetëm industria është në një nivel shumë të lartë, por edhe bujqësia. Pra, në maj mund të admirojmë vreshtat e gjelbëruara dhe të lulëzuara bukur, portokallitë, të cilat janë të bollshme veçanërisht në Cote d’Azur, dhe bimësinë e harlisur që shfaqet veçanërisht në jug të vendit. Në maj, moti ndoshta do të lejojë shumë orë shëtitje në rrugët simpatike të qyteteve franceze dhe është e vështirë të përcaktosh ndonjë të veçantë, në maj është i bukur si në Paris ashtu edhe në Toulouse apo në Nice. Dashamirët e maleve duhet të shohin Alpet në maj, atëherë pamjet janë vërtet mahnitëse. Pra, ia vlen të shkojmë në Tre Luginat, ndoshta do të kapim edhe fundin e sezonit të skive dhe do të shkojmë në shpatet e bukura alpine.

Temperatura në maj – Francë.

Në pranverë, temperatura e ajrit në Francë është mesatarisht 20-25 ‘C në jug të vendit, në veri rreth 15-20 gradë, dhe malet shpesh kanë ende borë dhe pistat e skive janë të hapura. Prandaj, temperatura është negative, në intervalin 0 deri në -5 ′ C. Në pjesët e larta të maleve ka vende ku bie borë gjatë gjithë vitit dhe sigurisht atje është shumë më ftohtë. Gjithashtu, në muajin maj mund të presim reshje të papritura në Francë, të cilat, pavarësisht se janë të dendura, janë me kohëzgjatje të shkurtër. Erëra të forta ka edhe në veri të vendit, të cilat mund të vështirësojnë disi udhëtimet në porte.