Cili është moti dhe temperatura në Francë në korrik?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në korrik në rajone të ndryshme të Francës. Paris, Cote d’Azur, Marseille, Korsica. Kushtet e motit në korrik, një listë e temperaturave në rajone të veçanta.

Temperaturat mesatare në Francë në korrik:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 15 26 20.5 58 79 68.9
Le Havre (Veri i Francës) 15 21 18 59 70 64.4
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 17 24 20.6 62 76 69.1
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 15 26 20.6 59 80 69.2
Lyon (Franca Lindore) 17 28 22.6 63 83 72.7
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 16 27 21.7 61 81 71.1
Marsejë (Deti Mesdhe) njëzet 31 25.2 67 87 77.4
Nice (Deti Mesdhe) 21 28 24.2 69 82 75.5
Ajaccio (Korsikë) 18 29 23.2 64 83 73.7
Chamonix (Alpet Franceze) 9 24 16.8 49 76 62.2
Briançon (Alpet Franceze) 10 26 18.1 51 78 64.6
Temperaturat mesatare në Francë në korrik – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në korrik:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 60 2.4 8
Le Havre (Veri i Francës) 50 2 8
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 45 1.8 7
Lyon (Franca Lindore) 65 2.6 7
Marsejë (Deti Mesdhe) 10 0.4 1
Nice (Deti Mesdhe) 10 0.4 2
Chamonix (Alpet Franceze) 120 4.7 12
Mesatarja e reshjeve të shiut në Francë në korrik – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare të diellit në Francë në korrik:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 7 210
Le Havre (Veri i Francës) 7.5 240
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 8.5 270
Lyon (Franca Lindore) 9 285
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 8 250
Marsejë (Deti Mesdhe) 12 370
Nice (Deti Mesdhe) 11 350
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në korrik – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në bregdetin francez në korrik:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 16 61
La Rochelle (Bregu Perëndimor) njëzet 68
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 21 69
Marsejë (Deti Mesdhe) 21 70
Nice (Deti Mesdhe) 23 73
Ajaccio (Korsikë) 24 75
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet franceze në korrik – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në korrik:

Sezoni i pikut është joshëse për të pushuar më në fund pas disa muajsh punë intensive në kompani. Prandaj, korriku është muaji i përsosur për të shkuar me pushime në Francë, pasi mund të pushoni në mot të mirë dhe të përfitoni nga aktivitetet e shumta që ofrohen që ofrohen vetëm gjatë sezonit të verës. Pushimet në Francë janë zakonisht shumë të nxehta dhe të thata. Sidomos në bregdet, pothuajse me siguri mund të keni një garanci për mot të bukur dhe me diell.

Moti në Francë në korrik – Paris.

Vera e korrikut në Paris dhe rreth saj është jashtëzakonisht e nxehtë. Duhet të përgatitesh për temperatura shumë të larta, ndonjëherë edhe afër 35 ° C. Për më tepër, në një qytet kaq të madh dhe një zonë të dendur të ndërtuar, nuk ka qarkullim të lirë ajri, prandaj shumë njerëz mendojnë se ai thjesht qëndron në vend. . Vlen të mendoni të shkoni në Paris në muajt e tjerë, veçanërisht nëse nuk jeni të kënaqur me vapën. Të vetmet vende ku mund të ndjeni një moment pushimi nga vapa janë një shëtitje përgjatë Seine, sheshe me shatërvanë ose thjesht një dhomë hoteli me ajër të kondicionuar.

Moti në Francë në korrik – Cote d’Azur, Marseille.

Cili është moti dhe temperatura në Francë në korrik?

Kalimi i pushimeve në Cote d’Azur ose në Marsejë është kënaqësia më e madhe për shumë entuziastë francezë. Temperatura në korrik në këto rajone arrin edhe 30°C. Për fat të mirë vapa nuk ndihet aq shumë për shkak të flladit të detit gjatë ditës. Pastaj një erë e këndshme fryn ata që bëjnë banja dielli, kështu që ata mund të kalojnë kaq shumë orë duke pushuar në plazhet e bukura të kaltra. Fatkeqësisht, efekti i flladit të detit shkon në anën tjetër, duke krijuar kështu një erë tokësore gjatë natës, pra ftohje të tokës, pra temperaturat e ajrit bien edhe në 18-19°C.

Moti në Francë në korrik – Korsikë.

Temperaturat në Korsikë në korrik janë shumë të ngjashme me ato të regjistruara në Cote d’Azur ose në Marsejë. Temperatura e ujit nuk duhet të bjerë nën 23 ° C gjatë kësaj kohe. Vlen të theksohet se korriku ka numrin më të madh të ditëve me diell në raport me muajt e tjerë.