Cili është moti dhe temperatura në Francë në janar?

Si duket Franca në dimër?

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në janar në rajone të ndryshme të Francës. Moti në Francë në janar. Dimrat janë zakonisht shumë të butë, me përjashtim të pjesëve të larta të maleve, ku temperaturat në janar bien në minus 30 ‘C.

Temperaturat mesatare në Francë në janar:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 2 8 4.6 35 46 40.3
Le Havre (Veri i Francës) 4 8 5.8 39 46 42.4
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 4 10 7 40 49 44.6
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 0 5 2.6 32 42 36.6
Lyon (Franca Lindore) 1 7 4.1 34 45 39.4
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 4 10 7.2 39 51 44.9
Marsejë (Deti Mesdhe) 4 12 7.7 38 53 45.9
Nice (Deti Mesdhe) 6 13 9.6 42 56 49.2
Ajaccio (Korsikë) 5 14 9.4 40 57 48.9
Chamonix (Alpet Franceze) -7 3 -1.8 njëzet 37 28.7
Briançon (Alpet Franceze) -5 5 0.1 23 41 32.3
Temperaturat mesatare në Francë në janar – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në janar:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 50 2 10
Le Havre (Veri i Francës) 70 2.8 12
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 75 3 12
Lyon (Franca Lindore) 45 1.8 9
Marsejë (Deti Mesdhe) 50 2 5
Nice (Deti Mesdhe) 70 2.8 6
Chamonix (Alpet Franceze) 95 3.7 10
Mesatarja e reshjeve në Francë në janar – studim i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në janar:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 2 60
Le Havre (Veri i Francës) 2 65
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 2.5 85
Lyon (Franca Lindore) 2.5 75
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 3 95
Marsejë (Deti Mesdhe) 4.5 145
Nice (Deti Mesdhe) 5 160
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në janar – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në janar:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 9 49
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 12 54
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 13 55
Marsejë (Deti Mesdhe) 13 55
Nice (Deti Mesdhe) 14 56
Ajaccio (Korsikë) 14 57
Temperatura mesatare e detit në bregun francez në janar. – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në janar:

Franca është vendi më i madh në Evropën Perëndimore dhe vendi më i industrializuar në botë. Vendndodhja e tij specifike e bën territorin e Francës një nga malet më të bukura në botë – Alpet, si dhe plazhet e ngrohta të Mesdheut dhe Detin e Veriut të ftohtë, por po aq të mrekullueshëm. E gjithë kjo e bën klimën, natyrën dhe gjithë mjedisin shumë të larmishëm. Në jug do të gjeni bimësi të harlisur, tipike të klimës mesdhetare, dhe në veri, pak më të ashpër, por po aq të bukur. Plazhet e shkëlqyera, deti i ngrohtë, malet e bukura me pistat më të mira të skive në botë, shumë monumente dhe objekte të shkëlqyera hoteliere e bëjnë Francën vendin e zgjedhur si për pushime të gjata ashtu edhe për udhëtime të shkurtra.

Si është dimri në Francë?

Nëse po planifikoni një pushim dimëror në Francë, mund të pyesni veten se si është moti. Ndërsa në disa zona temperaturat mund të bien nën zero. Nëse planifikoni të merrni familjen tuaj në një udhëtim dimëror, duhet të përgatiteni për kushte të ndryshme moti në varësi të rajonit.

Në bregdetin e Korsikës, temperatura mesatare është 9 gradë Celsius. Provence është gjithashtu e njohur për një erë të ftohtë dhe të thatë të quajtur mistral që fryn për ditë ose javë. Parisi ka një dimër të butë me disa ditë me diell, por temperaturat mund të bien nën pesë gradë.

Muajt ​​e dimrit në Francë mund të jenë shumë të ndryshëm nga ata në jug të vendit. Klima në male është zakonisht më e butë se në Luginën e Loire dhe Paris, por disa ditë bore mund të prishin seriozisht transportin dhe madje të shkatërrojnë një peizazh të përkryer të bukur.

Moti në Francë në janar – muaji më i mirë për pushime dhe vizitë.

Në Francë do të gjejmë aq shumë atraksione sa që kur të shkojmë atje, sigurisht që nuk do të mërzitemi. Megjithatë, Franca është vendi që ka kushtet më të mira në botë për sportet dimërore, ndaj ia vlen të shkosh atje në dimër, për shembull në janar. Atëherë do të kemi një garanci që të gjitha pistat e skive do të jenë në dispozicion të turistëve dhe ju do të mund të çmendeni në shpatet më të larta në botë. Pistat e skive në alpet franceze janë ndër më të përgatiturat në botë, ato shtrihen me kilometra dhe tërheqin turistë nga e gjithë bota gjatë stinës së dimrit.

Dimri në Aplach – Chamonix dhe Mont Blanc, duke përfshirë La Vallée Blanche

Chamonix dhe Mont Blanc, duke përfshirë La Vallée Blanche

Për shembull, ia vlen të shkoni në çdo vendpushim skijimi në Three Valleys në janar, sepse është një vend vërtet magjik dhe jo vetëm për skiatorët. Dashamirët e të gjitha sporteve dimërore do të gjejnë atje kushte perfekte për veten e tyre. Kur mërzitemi nga çmenduria në shpatet, ia vlen të bëjmë një udhëtim në kryeqytetin e vendit – Paris. Ka me të vërtetë shumë për të vizituar dhe megjithëse mund të jetë i ftohtë në dimër për shëtitje të gjata në rrugët e bukura të Parisit, ia vlen vërtet të gjesh kohë për të vizituar muzeun, dhe siç e dini në Paris dhe në të gjithë Francën, nuk ka mungesa e atyre. Tashmë ka kaq shumë galeri dhe muze arti në Paris, saqë do të ishte e vështirë të renditeshin, dhe sigurisht të vështira për t’u përmendur, ato nga e gjithë Franca. Ne do të rendisim disa që duhet të shihni:

Parisi në dimër:

  • Luvri
  • Muzeu Adam Mickiewicz
  • Muzeumi i historisë së natyrës
  • Muzeu i Aviacionit dhe Astronautikës Le Bourget
  • Muzeu Montparnasse
  • Kabineti i Médailles
  • Qendra Georges Pompidou dhe shumë të tjera.

Temperaturat në janar në Francë.

Klima në Francë është e moderuar, por për shkak të vendndodhjes së vendit, ka dallime shumë të mëdha në temperaturat mesatare midis të gjitha rajoneve të vendit. Dimrat janë zakonisht shumë të butë, me përjashtim të pjesëve të larta të maleve, ku temperaturat në janar bien deri në minus 30 ‘C. Në rajonet jugore në janar, temperaturat rrallë janë nën zero dhe reshjet e borës janë shumë të rralla. Në pjesën veriore, temperaturat në janar mund të bien pak nën zero në vend, por dimrat zakonisht janë pa borë atje. Sigurisht, siç e kemi përmendur tashmë, këtu bëjnë përjashtim rajonet malore, ku bora bie shpesh në tetor dhe zgjat deri në maj. Temperaturat, natyrisht, janë gjithashtu mjaft të ulëta atëherë.