Cili është moti dhe temperatura në Francë në gusht? Vera në Francë.

Temperatura mesatare, reshjet, orët me diell dhe temperatura e detit në gusht në rajone të ndryshme të Francës. Shikoni verën në Francë në qytete të veçanta: Paris, Le Havre, La Rochelle, Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg, Lyon, Bordeaux, Marseille, Nice, Ajaccio, Chamonix, Briancon.

Temperaturat mesatare në Francë në gusht:

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 14 26 20.2 58 79 68.4
Le Havre (Veri i Francës) 16 21 18.4 60 70 65.2
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 17 25 20.8 62 76 69.4
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 14 26 20.4 58 79 68.6
Lyon (Franca Lindore) 17 28 22.3 62 82 72.1
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 16 28 22 61 82 71.5
Marsejë (Deti Mesdhe) 19 tridhjetë 24.9 67 87 76.8
Nice (Deti Mesdhe) 21 28 24.5 70 82 76.1
Ajaccio (Korsikë) 18 29 23.6 65 85 74.6
Chamonix (Alpet Franceze) 9 24 16.4 48 75 61.6
Briançon (Alpet Franceze) 10 26 18.1 51 78 64.6
Temperaturat mesatare në Francë në gusht – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Mesatarja e reshjeve në Francë në gusht:

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 55 2.2 7
Le Havre (Veri i Francës) 55 2.2 9
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 45 1.8 6
Lyon (Franca Lindore) 60 2.4 7
Marsejë (Deti Mesdhe) tridhjetë 1.2 3
Nice (Deti Mesdhe) njëzet 0.8 2
Chamonix (Alpet Franceze) 125 4.9 12
Mesatarja e reshjeve në Francë në gusht – studim i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Orët mesatare me diell në Francë në gusht:

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 7 210
Le Havre (Veri i Francës) 7 220
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 8.5 260
Lyon (Franca Lindore) 8 255
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 8 240
Marsejë (Deti Mesdhe) 10.5 325
Nice (Deti Mesdhe) 10 315
Numri mesatar i orëve me diell në Francë në gusht – studimi i vet i bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Temperatura mesatare e detit në brigjet franceze në gusht:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 18 64
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 21 69
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 22 71
Marsejë (Deti Mesdhe) 22 72
Nice (Deti Mesdhe) 24 75
Ajaccio (Korsikë) 25 77
Temperatura mesatare e ujit të detit në brigjet e Francës në gusht – studimi i vetë bazuar në të dhënat ngaklimastotravel.com

Kontrolloni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në gusht:

Franca na fton ta vizitojmë gjatë gjithë vitit, duke ofruar kushte mjaft miqësore. Një shembull mund të jetë këtu, ndër të tjera moti në Francë në gushtqë do të thotë se temperatura e ajrit ndryshon brenda kufijve 27 gradë C (ditë) – 20 gradë C (natë). E ngrohtë gusht në Francë është gjithashtu inkurajuese temperatura e ujit duke arritur 25 gradë C..

Si është vera në Francë?

Cili është moti dhe temperatura në Francë në gusht?  Vera në Francë.

Para se të vizitoni Francën, mund të pyesni veten: si është vera në Francë? Sezoni fillon zyrtarisht nga 21 qershori deri më 21 shtator, por moti në Francë mund të ndryshojë. Vera në Francë nuk është gjithmonë e nxehtë dhe moti ndryshon me rajonin e Francës. Ditët mund të fillojnë shumë të ftohta dhe më pas të bëhen më të nxehta. Duhet të keni me vete një xhaketë ose shall të lehtë.

Muaji i parë i verës është zakonisht i butë, por korriku dhe gushti mund të jenë me stuhi dhe të nxehtë. Nga mesi i korrikut deri në mes të gushtit është periudha më e mrekullueshme e vitit dhe temperaturat në kryeqytet mund të rriten deri në mbi 35 gradë Celsius. Në mes të verës mund të vishni ende rrokullisje dhe një bluzë, por në Paris nuk është shumë nxehtë. Nimes mund të ketë netë mjaft të ftohta, kështu që mbani dritaret të mbyllura dhe fryni gjatë natës për të shmangur lagështinë e tepërt.

Në jug të Francës, moti është këndshëm i ngrohtë, por zonat e brendshme priren të jenë më të freskëta se në bregdet. Malet mbrojnë zonat e brendshme nga dielli dhe moti me shi.

Në fakt, vera në Francë është shpesh koha më e mirë për të vizituar. Ndërsa jeni atje, sigurohuni që të vizitoni zonat jugore. Më e mira për rajonin jugor pasi është më e këndshme. Ka diapazonin më të mirë të temperaturave dhe ditët më të thata janë më të thatat.

Moti në Francë është i favorshëm për turistët.

Klima e Francës këto janë kushte mjaft specifike. Do të thotë në praktikë, se i njëjti sezon në rajone të ndryshme të vendit mund të jetë paksa i ndryshëm. Një shembull do të ishte këtu verë në Francë (që është edhe gusht). Në veri të vendit, vera mund të jetë e freskët. Aktiv mesditë dhe i njëjti sezon është thatësirat dhe temperaturat shpesh i kalojnë 30 gradë Celsius. Ndonjehere mund të hasim edhe një stuhi ose breshër të fortë. Kur vizitoni Francën, ju lutemi vini re gjithashtu këtë shumica e rajoneve të saj kanë mikroklimën e tyre. Pavarësisht se kur shkojmë me pushime, mund të jemi të sigurt se Franca do të na mirëpresë me kushte mjaft të mira moti. Kjo, nga ana tjetër, do të na bëjë të kthehemi të freskët dhe të kënaqur. Përveç kësaj, gjatë motit të keq, ne kemi gjithmonë kafene simpatike, restorante të shkëlqyera ose jo shumë, por monumente magjepsëse të kulturës dhe artit.