Cili është moti dhe temperatura në Francë në dhjetor? Dimër francez.

Temperatura mesatare, reshjet, numri i orëve me diell dhe temperatura e detit në dhjetor në rajone të ndryshme të Francës. Dimër.

Kontrolloni motin në Francë në dhjetor. Falë nesh, ju mund të kontrolloni se cilat janë temperaturat e dhjetorit në Francë.

Cili është moti dhe temperatura në Francë në dhjetor?  Dimër francez.

Shikoni parashikimin e motit dhe temperaturën e ajrit në Francë në dhjetor:

Temperaturat mesatare në Francë në dhjetor.

Qyteti Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
Parisi 2 8 5.2 36 47 41.3
Le Havre (Veri i Francës) 5 8 6.6 40 47 43.8
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 5 10 7.6 41 50 45.8
Metz, Nancy, Lorraine, Strasburg (Franca Lindore) 1 6 3.4 33 43 38
Lyon (Franca Lindore) 2 8 4.8 36 46 40.7
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 4 11 7.7 40 52 45.9
Marsejë (Deti Mesdhe) 4 12 8.4 40 54 47.1
Nice (Deti Mesdhe) 7 14 10.4 44 57 50.6
Ajaccio (Korsikë) 6 15 10.4 42 59 50.8
Chamonix (Alpet Franceze) -5 3 -1.1 23 37 tridhjetë
Briançon (Alpet Franceze) -4 6 1 26 42 33.7
Temperaturat mesatare në Francë në dhjetor.

Mesatarja e reshjeve në Francë në dhjetor.

Qyteti Milimetra Të gjitha Ditët
Parisi 60 2.4 11
Le Havre (Veri i Francës) 90 3.5 14
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 90 3.5 13
Lyon (Franca Lindore) 55 2.2 9
Marsejë (Deti Mesdhe) 45 1.8 6
Nice (Deti Mesdhe) 95 3.7 6
Chamonix (Alpet Franceze) 110 4.3 11
Mesatarja e reshjeve në Francë në dhjetor.

Orët mesatare me diell në Francë në dhjetor.

Qyteti Mesatarisht Së bashku
Parisi 1.5 50
Le Havre (Veri i Francës) 2 55
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 2.5 75
Lyon (Franca Lindore) 2 55
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 2.5 80
Marsejë (Deti Mesdhe) 4.5 135
Nice (Deti Mesdhe) 4.5 140
Orët mesatare me diell në Francë në dhjetor.

Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në dhjetor:

Qyteti Celsius (° C) Fahrenheit (° F)
Le Havre (Veri i Francës) 11 52
La Rochelle (Bregu Perëndimor) 13 56
Bordeaux (Franca Jugperëndimore) 14 56
Marsejë (Deti Mesdhe) 14 57
Nice (Deti Mesdhe) 15 58
Ajaccio (Korsikë) 16 60
Temperatura mesatare e detit në brigjet e Francës në dhjetor:

Dimri francez dhe “harmimet” e tij.

Ata që po pyesin nëse dimër në Francëështë një ide e mirë, ne ju sugjerojmë ta bëni. Një shembull i këtij mendimi është moti në Francë në dhjetortë bollshme në temperatura mjaft të larta të ajrit dhe ujit. mirë dhjetor në Francë kjo temperatura e ajritduke ndryshuar brenda kufijve nga 13 gradë C gjatë ditës në 6 gradë C gjatë natës. Kur flasim për motin në dhjetor në Francë, nuk duhet të harrojmë edhe temperaturën e ujit. Ajo është gjithashtu mjaft e gjatë për këtë periudhë të vitit. Temperatura e ujit në dhjetor në Francë atë 14 gradë C.. Nuk e dimë se çfarë do të thoshin detet klasike për të, por besojmë se temperatura e ujit është mjaft e favorshme për banjot e shkurtra.

Dhjetor – Janar – Shkurt janë muajt e dimrit në Francë (ashtu si në vendin tonë). Megjithatë, kjo stinë e vitit ndryshon për nga kushtet e motit nga ato që njihen mirë në Poloni. mirë dimrat në Francë janë shumë të butë. Temperatura e ajrit atje rrallë bie nën 10 gradë Celsius. Siç mund ta merrni me mend lehtësisht, temperaturat e ulëta në Francë janë padyshim mjaft sporadike. Pikërisht gjatë kësaj stine të vitit, mund të llogarisim edhe ne disa orë me diell gjate dites. Mesatarisht këto janë 4 orë në ditë.