Cila është monedha në Francë? Kursi aktual i këmbimit, kurset më të mira në zyrat e këmbimit.

Informacion rreth monedhës dhe parave në Francë. Si të shkëmbeni para.

Francezët, si banorë të një vendi që i përket Bashkimit Evropian dhe pjesëmarrës në bashkimin monetar dhe monetar, përdorin euron. Historikisht, monedha franceze ishte franga, me të cilën njerëzit e vendit ishin shumë të lidhur. Aktualisht, megjithatë, ata po lavdërojnë kalimin në euro. Për turistët që vijnë në Francë, është gjithashtu një zgjidhje shumë e përshtatshme sepse shumë prej tyre nuk duhet të shqetësohen fare për të ndryshuar para. Është pak më ndryshe me polakët që përdorin zloty dhe duhet të shkëmbejnë monedhën para ose gjatë udhëtimit. Për këtë arsye, ia vlen të dini disa këshilla dhe të reja.

Monedha në Francë.

Francezët përdorin euron. Ai ndahet në 100 euro cent, që quhen thjesht cent. Kjo monedhë është e vlefshme në të gjitha vendet që janë anëtarësuar në bashkimin monetar. Megjithatë, billoni ndryshon nga vendi në vend. Në anën e pasme ka simbole kombëtare – në Francë është një pemë që simbolizon jetën, një grua që mbjell dhe fytyra e Marianës. Euro vjen në formën e kartëmonedhave dhe monedhave.

  • Kartëmonedhat kanë prerje 5, 10, 20, 50, 100, 200 dhe 500 euro
  • Monedha është në dispozicion në prerjet 1 dhe 2 euro si dhe 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent

Euro ka një simbol të veçantë: € dhe shkurtesa e saj ndërkombëtare është EUR.

Kursi i këmbimit të euros.

Kursi mesatar aktual i këmbimit të euros është 4,50 PLN për 1 euro. Megjithatë, në këmbim ai ndryshon me një duzinë ose më shumë bruto nga mesatarja. Kur blini euro, duhet të keni parasysh që ne do të paguajmë rreth 4.2 PLN për 1 EUR.

Kontrolloni kursin aktual të këmbimit të çdo monedhe në Euro këtu:

https://www.xe.com/currencyconverter/

Cila është mënyra më e mirë për të shkëmbyer valutë?

Para se të nisemi për në Francë, ia vlen të zëvendësojmë disa nga paratë që na duhen ndërsa jemi ende në Poloni. Nëse planifikojmë më shumë shpenzime, mund të përpiqemi të negociojmë çmimin e këmbimit në zyrën e këmbimit, gjë që ju lejon të kurseni disa qindarkë për çdo euro të blerë. Edhe pse duket se nuk është shumë, me shuma më të mëdha këto diferenca janë të konsiderueshme. Vlen gjithashtu të krahasoni kursin në disa zyra këmbimi dhe të zgjidhni atë që do të jetë më e mira. Kur shkëmbeni para në Francë, është më mirë ta bëni atë në zyrat e këmbimit. Nga ana tjetër, shkëmbimi i parave në pritjet e hoteleve ose në aeroport mund të na bëjë të humbasim para, pasi kursi i këmbimit është gjithmonë pak më i keq këtu. Ngjashëm është edhe në vendet më të mbushura me turistë. Në Francë nuk ka probleme me pagesën me karta krediti apo tërheqje të parave nga ATM-të. ju vetëm duhet të mbani mend për tarifat e trajtimit dhe marzhin e shtuar nga banka për çdo transaksion të tillë.

Përditësimi – Viti 2022:

Për momentin, është më mirë të përdorni një kartë me shumë monedha në Francë Revolut.