Çfarë suvenire (gjëra) duhen blerë dhe sjellë nga Franca?

Çfarë të blini si suvenir gjatë pushimeve në Francë për miqtë dhe familjen. Duke qenë në Paris, në kryeqytetin botëror të modës, është e vështirë t’i rezistosh manisë së blerjeve.

Kur jemi me pushime, gjithmonë duam të sjellim në shtëpi disa suvenire. Nëse nuk duam të humbim shumë para, le të blejmë një vegël të vogël që do të na kujtojë gjithmonë udhëtimet e pushimeve. Praktikisht në të gjitha vendet e vizituara nga turistët do të hasim në vende suvenirësh, më së shpeshti janë ndërtesa në miniaturë – kopje të më të famshmeve, kapele, bluza me ngjyra kombëtare, si dhe kartolina apo libra. Në fakt, pothuajse çdo gjë mund të jetë një suvenir i tillë.

Rrobat, parfumet dhe alkooli – jo vetëm si suvenir.

Duke qenë në Paris, në kryeqytetin botëror të modës, është e vështirë t’i rezistosh manisë së blerjeve. Edhe pse, sigurisht, blerja në Francë, dhe veçanërisht në Paris, nuk është më e lira. Sidoqoftë, nëse doni absolutisht të merrni një suvenir në formën e rrobave në modë nga Franca, ia vlen të bëni pazar gjatë periudhave të shitjeve: janar, korrik.

Këta janë muajt ku të gjitha dyqanet mund të blihen për gjysmën e çmimit aktual. Të dashuruarit parfum i mirë, sigurohuni që të vizitoni dyqanet e parfumeve. Sigurisht, një shishe parfumesh origjinale franceze do të jetë një dhuratë e shkëlqyer për të dashurit dhe gjithashtu një suvenir i mrekullueshëm për ne. Për një shishe parfumi origjinal (200 ml) do të paguajmë rreth 20 euro. Gjithashtu ia vlen të blesh një shishe, dy me verë të mirë franceze, e cila më pas, duke e shijuar, do të na kujtojë momentet e bukura të kaluara në Francë. Ne mund të transportojmë lehtësisht disa shishe me pije të forta alkoolike përtej kufirit, vetëm në një sasi të tillë për përdorim personal, asnjëherë në sasi të mëdha, të cilat më pas mund të përdoren për rishitje.

Suveniri më i lirë dhe më i mirë nga pushimet në Francë.

Pavarësisht se çfarë gjërash blejmë gjatë pushimeve në Francë. Qofshin ato suvenire modeste dhe të vogla, veshje të shtrenjta apo parfume, më e rëndësishmja është që ne të sjellim në vend suveniret më të mira, në formën e kujtimeve të bukura. Ne duhet të paguajmë asgjë shtesë për ta, ato nuk mund të hahen apo pihen, konsumohen apo asgjësohen – ato do të mbeten në kujtesën dhe zemrën tonë përgjithmonë. Kur janë me pushime, ia vlen edhe të bëni foto, të cilat më pas do të na kujtojnë momente të bukura, pushimesh për shumë vite.