Alpet Franceze – Les Portes du Soleil, moti, atraksionet.

Kontrolloni motin në Les Portes du Soleil. Zbuloni se çfarë ofron Les Portes du Soleil për të rinj dhe të moshuar. Hartat, udhëzues online.

Moti në Les Portes du Soleil (vendpushim skish në Francë)

Alpet franceze kanë qenë një kënaqësi e vërtetë për polakët për një kohë të gjatë. Ai përbëhet nga qytete të vogla dhe vendpushime skish si p.sh Les Portes du Soleil. Duke mbretëruar në Moti i Les Portes du Soleil kjo shume kushtet e motit të favorshme për adhuruesit e sporteve dimërore në çdo kohë të vitit. Dëshmi për këtë mund të jenë ndryshimet e mëposhtme gjatë vitit në Temperatura e Les Portes du Soleil:

 • Dhjetor – Shkurt janë temperaturat që variojnë nga 10-14 gradë C deri në 0-2 gradë C;
 • Mars – Maj – atëherë temperaturat atje janë ndërmjet 5-11 gradë C dhe 15-21 gradë C;
 • Qershor – gusht – verë në Les Portes du Soleil do të thotë se temperatura varion nga 11-16 gradë C dhe 21-28 gradë C;
 • Shtator – Nëntor, pra vjeshta në Les Portes du Soleil, është temperatura ndërmjet 5-13 gradë C dhe 15-24 gradë C.

Temperaturat mesatare të Alpeve Franceze – Alpet Franceze – Les Portes du Soleil.

Muaj Minimumi (° C) Maksimumi (° C) Mesatarja (° C) Minimumi (° F) Maksimumi (° F) Mesatarja (° F)
janar -7 3 -1.8 njëzet 37 28.7
shkurt -6 6 -0.2 21 42 31.6
marsh -2 10 3.9 28 51 39
prill 1 14 7.4 34 57 45.4
Mund 5 18 11.8 41 65 53.2
qershor 8 22 15.1 47 72 59.2
korrik 9 24 16.8 49 76 62.2
gusht 9 24 16.4 48 75 61.6
shtator 6 19 12.8 43 67 55
tetor 3 15 9 37 59 48.1
Nëntor -2 8 3.4 29 47 38
dhjetor -5 3 -1.1 23 37 tridhjetë
Tabela: Temperaturat mesatare të Alpeve Franceze – Alpet Franceze – Les Portes du Soleil

Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – Les Portes du Soleil

Muaj Milimetra Të gjitha Ditë me shi
janar 95 3.7 10
shkurt 85 3.3 8
marsh 85 3.3 10
prill 90 3.5 10
Mund 120 4.7 14
qershor 130 5.1 13
korrik 120 4.7 12
gusht 125 4.9 12
shtator 105 4.1 10
tetor 115 4.5 10
Nëntor 100 3.9 10
dhjetor 110 4.3 11
Mesatarja e reshjeve dhe numri i ditëve me shi në Alpet Franceze – Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil dhe atraksionet e tij

Les Portes du Soleil nganjëherë referohet si resorti më i madh i skive në botë. Ai përbëhet nga një total prej 13 stacione skijimiSi rezultat, ai jep shumë mundësi për turistët dhe mysafirët që vijnë atje. Tërheqja kryesore e Les Portes du Soleil kjo borë pothuajse gjatë gjithë vitit. Les Portes du Soleil u detyrohet kushteve të tilla fantastike për adhuruesit e çmendurisë së bardhë për vendndodhjen e saj gjeografike. Atraktivitetin e këtij vendi, thekson ajo afro 650 km shpate të niveleve të ndryshme të vështirësisë. Falë kësaj, Les Portes du Soleil është i hapur për të gjithë – madje edhe entuziastët më pak të aftë të sporteve të dëborës. Përveç kësaj, është në dispozicionin tonë 219 ashensorë dhe 180 rrugë të ndryshme. Një zonë kaq e madhe na jep jo vetëm shumë mundësi për të kaluar kohën e lirë, por gjithashtu na lejon të “marrë frymën”, pasi këtu nuk ka shpate të mbushura me njerëz dhe energjikë. Përveç kësaj, ai ndodhet gjithashtu në zonën e tij park argëtues për ski dhe dëborë dhe të shumta livadhe gomari për skiatorët më të rinj. Për shkak të madhësisë dhe shtrirjes së tij, Les Portes du Soleil nuk mund të mungojnë vendet ku turistët mund të pushojnë dhe të kalojnë natën. Mund të pushojmë kafene dhe restorante të shumta piktoreskenga ku ka gjithmonë pamje shumë interesante dhe unike. Brenda natës Les Portes du Soleil nga ana tjetër, na siguroni shumë:

 • shtëpi pushimi të përballueshme me të gjitha komoditetet;
 • apartamente komode dhe plotësisht të pajisura – zakonisht për disa persona;
 • kasolle unike malore.

Më i populluari dhe më i rekomanduari vendpushimet e skive Les Portes du Soleil kjo:

 • Avoriaz;
 • Châtel;
 • Les Gets;
 • Morzine.