A është e sigurt në Seychelles?

A është e sigurt në Seychelles?

Destinacionet ekzotike kanë magjepsur gjithmonë bashkatdhetarët tanë. E njëjta gjë është edhe me Seychelles, të cilat janë magjepsëse dhe elektrizuese në të njëjtën kohë. Është një vend përrallor që kënaqet me diversitetin e florës dhe faunës që nuk mund të gjendet askund tjetër në botë. Në ishujt e largët të arkipelagut të Seychelles, ka lloje të mbrojtura zogjsh dhe kafshësh që do të ishin zhdukur në kushtet e qytetërimit. Ishujt e pabanuar dhe të egër të Seychelles janë streha e përsosur për ta. Pra, le të shkojmë në Seychelles për të admiruar këtë natyrë të mrekullueshme, por në një udhëtim kaq të egër duhet të mbani mend për sigurinë tuaj.

Siguria

Seychelles është një vend afrikan, pra një kulturë, zakone dhe sjellje krejtësisht të ndryshme. Pra, për të shmangur problemet me njerëzit vendas, trajtojini ata gjithmonë me respekt dhe mundësisht me një distancë të vogël. Edhe pse për evropianët është një vend shumë ekzotik dhe i lidhur kryesisht me hapësira të egra, turistët më shpesh ndalojnë dhe qëndrojnë në zonat e hoteleve gjatë pushimeve të tyre. Është padyshim e sigurt atje dhe nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Megjithatë, nëse shkojmë në udhëtime në vende të pabanuara, tregohuni të kujdesshëm dhe të vëmendshëm. Udhëtime të tilla duhet të organizohen gjithmonë me një guidë që njeh zonën.

Këshilla dhe këshilla praktike

Si në çdo vend tjetër me një përqendrim të madh turistësh, ka mashtrues dhe hajdutë të vegjël. Kështu që bëni kujdes me dokumentet, kartat e kreditit dhe paratë. Këto të fundit nuk duhet të merren me vete në sasi të mëdha dhe kur bëhet fjalë për kartat, është mirë t’i vendosni në kasafortën e hotelit dhe të merrni vetëm një me vete.

A është e sigurt të udhëtosh në Seychelles?

Ndërsa Seychelles është përgjithësisht një vend i sigurt, ekziston ende një rrezik i lidhur me ishujt. Për shembull, ndërsa në plazhe nuk ka roje plazhi, duhet të jeni tepër të kujdesshëm nëse udhëtoni me fëmijë të vegjël. Gjithashtu, dielli mund të jetë shumë i dëmshëm për fëmijët dhe mund të shkaktojë goditje nga dielli tek të rriturit. Prandaj, gjithmonë duhet të mbroni veten duke vendosur krem ​​kundër diellit.

Ka pak krime në Seychelles, por vendi ka një nga pabarazitë më të larta të pasurisë në botë. Nuk është një vend shumë i sigurt për të udhëtuar me fëmijë, por ka shumë resorte dhe hotele miqësore për familjet në ishuj. Shumë nga këto hotele dhe vendpushime kanë një klub për fëmijë dhe shërbime për kujdesin e fëmijëve, madje edhe adoleshentët mund të gjejnë argëtim në vendpushimet. Gjithashtu ka shumë pak probleme me sigurimin e furnizimeve për fëmijë, gjë që është një disavantazh për ata që udhëtojnë me fëmijë të vegjël.

Nëse planifikoni të qëndroni në një hotel në Seychelles, mund të provoni të merrni një taksi ose të merrni me qira një makinë për të lëvizur. Taksitë janë të lira dhe të sigurta, por gjithmonë duhet të siguroheni që të vishni këpucë uji. Sërfimi në disa plazhe në Seychelles është pak i ashpër, dhe nënujoret e fshehura mund të jenë të rrezikshme për notarët.

Krimet e organizuara në Seychelles.

Për fat të mirë, Seychelles është shumë i sigurt për turistët dhe duket se nuk ka banda apo krim të organizuar. Megjithëse nuk ka statistika zyrtare, vjedhjet dhe grabitjet ndodhin në Seychelles. Megjithatë, këto krime në përgjithësi nuk janë të dhunshme dhe nuk ka gjasa të pësoni një lëndim fizik. Si rregull, ju mund të prisni një rrezik të ulët të krimit të vogël në Seychelles.

  • Turistët duhet të jenë të kujdesshëm në ishuj. Ndërsa shumica e zonave të ishullit janë shumë të sigurta, disa janë të izoluara dhe duhen shmangur. Është e rëndësishme të njihni ligjet lokale dhe të jeni të vetëdijshëm për çdo problem nëse ato ndodhin. Në ishull ka oficerë policie që mund të ndihmojnë të huajt në rast të ndonjë problemi.
  • Ju nuk duhet të ecni vetëm gjatë natës dhe të jeni të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Nëse keni nevojë të merrni një taksi, sigurohuni që të keni një hartë dhe një patentë shoferi.
  • Ishujt janë përgjithësisht të sigurt, por jini të kujdesshëm dhe vigjilent.
  • Asnjëherë nuk duhet të lini hotelin tuaj pa mbikëqyrje gjatë natës.
  • Gjithashtu duhet të mbyllni dyert dhe dritaret e hotelit, të cilat nuk janë gjithmonë të kyçura. Rreziku i vetëm i madh për udhëtarët është vjedhja. Nuk ka asnjë krim të dhunshëm në ishull, por është e zakonshme që njerëzit të vjedhin. Pavarësisht këtyre rreziqeve, ishulli është ende relativisht i sigurt.
  • Nëse jeni duke qëndruar në një hotel, sigurohuni që t’i siguroni gjërat tuaja me vlerë në një kasafortë. Blerja e një dryni është gjithashtu një ide e mirë.
  • Është e rëndësishme t’i mbani private gjërat tuaja dhe të dhënat tuaja personale.
  • Insektet mund të shkaktojnë disa probleme, veçanërisht për udhëtarët që nuk kanë bërë një kontroll të duhur shëndetësor.